Friday, January 29, 2010

.Semua tentang bola.

1.Bile musim bola bermula,tak kire umur dan jantina,bangsa dan agama, semua pakat-pakat pegi lepak kedai kopi/kedai mamak, tarik kerusi keliling meja, semua mata teruja tengok tv.

2. Drama hidup peminat bola,bukak je topik pasal bola,terus bla bla bla.. boleh buat karangan gitu.

3.Bila kahwin,si lelaki kacak atau kurang kacak yang fanatik bola sanggup pakai baju bola team kesayangan beliau time majlis resepsi.Eh,ni sayang bini ke sayang bola?

4. Untuk sape-sape ada anak , si anak pulak kipas susah mati Ronaldo ,bile anak minta hadiah birthday, sila la beri hadiah mahal-mahal ye. Alasan si anak " Ronaldo pon main bola dapat bayaran tinggi,mane leh adik dapat hadiah murah ". Hambek kau!

5. Si suami mengharapkan si isteri melahirkan zuriat yg banyak sebab mahu create satu team bola.
Pergh, ingat kilang ke ape. Mampukah? Hhahaha.

6. Dek kerana bola jugak, kita leh jumpe pasangan hidup. Maybe jumpe kat kedai mamak, jumpe kat al- ikhsan ke, jumpe kat stadium ke. Berchenta dgn pemain bola pun tak mustahil kan? Okeh, I chup Badrool Bakhtiar. Hiks ;)

cadangan gila saja-saja.

siaran langsung bola di bilik pembedahan.Gila! Mahu terancam nyawa pesakit. Elok-elok peluang 50-50, tetibe terus jadi 20-80.Degupan jantung meningkat ke tahap maksima.

oh.bola kuning.

21 comments:

myra :) said...

HAHA kelakar :DD

::FAIZ FARISH:: said...

siaran langsung bola di bilik pembedahan.Gila! Mahu terancam nyawa pesakit. Elok-elok peluang 50-50, tetibe terus jadi 20-80.Degupan jantung meningkat ke tahap maksima.

Hahaha Ayat tu lawak wei... Kesian pesakit....

[biru][pink] said...

bola-bolA-bola..
fishball kira bola jugak kan?

hehehe.
tade kena mengena betul

dak eina said...

kamu minat bola jgk ke wirdah?? hihi

cik EPAL said...

bola kuning itu emnarik :)

miya said...

aha. sini kecoh dengan bola ohh. konon baru menang la kan. bendera sibuk penuh kat kanan tepi kiri jalan. cet.


www.definasihidup.blogspot.com

Mr.Z said...

kalau menang match tu, maybe org yang ngah kena bedah tu peluangnya untuk hidup meningkat ;D

rifhan safwani said...

yang, nape muke rifan separuh je?? (konon ayat x puas ati la) =P

[z@ck] said...

tu bukan bola tampar ke?
heh

Roxy Zai said...

woooo..live match bola kat bilik pembedahan??hhaha..baekkkkk punyaa..lawak!!^_^

feelinblue said...

HAHA

betol gak ek?

makan. tido. sume bola.

smpai de laki yg kena tdo luar sbb bola :)

fiD said...

teringat iklan sunsilk la, haha

pasal futsal tue, haha

ini blog wirdah said...

myra : :)

faiz : kesian ke?huhu. just nak kasi dorang enter :p

biru pink : a'ah kan,lupe lak nak mention dlm entri ni sal fishball.hoho.

ini blog wirdah said...

dak eina : minat2.tapi minat local je. support local!haha.

cik epal : bola kuning bola diraja.haha.

Mr Z : betol betol betol..
upin & ipin setuju dgn ckp kamoo. :)

ini blog wirdah said...

rifhan : jgn salahkan bear.slahkan si pengambil gambar ini.hahaha.

zack : bola sepak tu..dtg mari dari A.setar ke Pangkor. hiks ;)

Framestone said...

amboi...sume pasal bola ek he...23x

ops if xmampu nk kilangkan..tue pasl kahwin up ke 4 kilang..cepat sikit prosesnya he...23x

out of topic--> amboi nk souvenir ek... he..23x tgu bro betul2 g sane la ek

BroFramestone Blog

nursarah said...

demam bola mmg best! I like!

izzad b* said...

demam bola demam bermusim..
best ape tgk bola, dapat kawan baru apabila kita melepak di mamak.>_<

DeVoTeD LiLy said...

ta minat la tgk bola..
tatao la kenapa..
pnat dah didik..haha

SENORITA ZATY said...

makan bola tido bola sume bola , hahhahah

hans said...

maaf kalau tersalah topik tapi nak minta tolong vote entry saya bernombor 19 di blog www.denaihati.com

senang2 leh tgok dkt entry nih

thanks dan suruh lah member2 kamu vote juga entry no 19 tau...hehehe