Tuesday, January 12, 2010

.Ape maksud CANTIK eh?

Susah la nak jawab kalau orang tanye soalan ni.Terlalu abstrak kowwt.Macam-macam jawapan yg kawan-kawan I bagi.Ada yg jawab,cantik itu sinonim dgn wanita.Lelaki mudah jatuh hati dgn wanita cantik je.Lelaki cantik digelar lelaki jambu.Cantik =cantik dalaman & luaran.Mane satu yg tepat eh?Okeh,starigth to da point, actually I nak minta tolong dari kamu ,kamu dan kamu.Pada pendapat u oll's la kan,apa definisi yg terlintas dlm fikiran kamu bile orang tanye " Apa maksud CANTIK?"

Chup!Harus ke pegi buat plastic surgery semata-mata nak cantik?isk.isk.Buang duet je.Gune silky white sudeyy.


"“mak saya cakap kalau nak tengok rupa isteri kita bila tua, tengok mak dia… bila saya tengok mak awak tadi senang hati saya”

p/s:"DEFINITION OF BEAUTY".Tajuk oral presentation I niyh.Hhaha.

18 comments:

Zuewairy said...

uish..

cantik erm.. apa nak didefinisi..

erm..

erm..

cantikla..;)

ini blog wirdah said...

alalala..tak membantu pon(=.=)
pliz.nak tau gak ape yg terlintas dlm pikiran kamu "ape maksud cantik?"

eQuRlz said...

cantik....bagi eqa..sedap mata memandang kot..hehehehe...

Pakcu said...

cantik? owh dua makna bagiku,,,cantik paras rupa dan cantik isi hatinya...pandai2la kamu mendefinisikan maksudnya mengikut keadaan~

fiD said...

pada aku cantik ade byk,,

1, perangai
2,tutur kata
3, rupa
4, budi bahasa

palin peenting agama.

ASaDa RyutaRo said...

cantik versi Asada RyutaRo..

cantik ni sedap mata memandang. x kira la cmana pun rupa. tp bila mata kita sedap memandang, berkenan d hati.. kita akan kata.. "waa~ cantiknya.. lawanya~"

cantik ni x semestinya dari paras rupa je.. kadang2.. cantik muka tapi busuk ati.. org akan kata.. "pergh minah ni.. huduh betul perangai.." (haa.. kan dh jadi x cantik)

so walaupun muka xla lawa sangat.. tapi perangai superb sopan santun lemah lembut budi bahasa semua ada.. lawa jugak jadinya.. kita akan kata "mak aih.. berkenan la mak tengok dia tu. lawa.. cantik.. bila nak ambik jadi menantu mak?"

kesimpulannya.. cantik is lawa d mana dari mata terus ke hati lalu di luahkan kata menunjukkan kita berkenan.. heh!

beloglala~ said...

cantek itu hak milik mereka yg rase mereka cantek
H A H A"pp
**apekah jwpn diterima??hehehehhhhh

NeenaAnuar said...

errmm.. definasi cantik yer...

pada akak CANTIK nie sesuatu yg indah tuk dilihat & diamati... ;)

::FAIZ FARISH:: said...

Yang Penting Cantik Dalaman.

ini blog wirdah said...

jwapn anda semua memang menarik =)
thanx

aZizoL said...

yang cantik itu bahasa...

hehe

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

cantik dalaman lagi penting,
kalau dalaman dah cantik..semua kecantikkan akan terpancar sampai keluar..hati kene bersih..makeup yang paling mujarab --> air sembahyang(wuduk 5 kali sehari semalam)

"kalau muke cantik,tapi perangai cam setan,cakap cam bagus,ayat bole masuk longkang,pastu nak berlagak cam alim,pakai tudung tapi cakap tah pape yang bole menyakitkan hati org lain,huh',xgune jugak cantik..kan..kan..kan..?

"sedang menyampah sama sumbody kat luar sane..spesis muke cantik tapi kuang ajo n biadap..penuh kepura-puraan pompuan tuh...!"

cik EPAL said...

cantik itu subjektif :)

Cik Biol said...

cantik tu sesuatu yg bila kita lihat indah kot hehe

nina said...

cantik itu mcm kamu ckp sangat abstract. very vague and ambiguous. haha. depends on each and every one of us. tapi pada ama, it all comes to one thing, ape yang hati kita nampak dan rasa senang lihat benda tu, itula yang cantik kan? tak kira la cmne orang tu define bende tu cantik, the thing that we usually idolize is somewhat what to us is the beauty. and it comes from our innermost thoughts. and beauty of the heart is the one that'll usually makes us wiser. *winks*

p/s: tgh merepek. so ayat sangat merepek. :p ampunnnnn.

zara said...

beauty is undefinitive

~t.i.c.k.d.i.e.a~ said...

cantik = pink+white. ngee...

Bungakopi said...

cantik kalau wajahnya tak berminyak dan tak berjerawat.