Wednesday, January 27, 2010

.Ini wajib-jom mengundi jom.

 Sekarang ni majoriti semua IPT tengah bz dengan election day kan? Uni I pun tak terkecuali. Selesai sudah dua malam rapat umum, bermanifesto, calon-calon  menabur janji itu ini ntk meraih undi. Dah la I tak pergi pon tgk dorang bermanifesto,taktau mahu vote sape jap lagi nih.

Membuang undi : Khamis/28 Januari 2010



*credit to Google

Bile cakap-cakap pasal pilihanraya ni, I teringat kisah masa I tahun dua dulu,sesi 2008/2009. Nak tau ape? NYDP MPP  mintak I  bertanding ntk sesi tu. Ape kess.Sah -sah la I tolak kan.Dia pujuk-pujuk,I tetap tolak .I tau ni peluang baik nak popularkan improvekan diri, tapi I lebih kenal siapa diri I. I tak mampu nak pikul tanggungjawab besar cegitu.I takot tak dapat nak bagi komitmen penoh.Dan paling penting,I takde bakat nak pimpin-pimpin orang ni.I pon still lagi kene orang yang pimpin.Hahaha. Entah mane la dia dapat num fon I.Bile I tanye,dia just gtau dapat dari orang yang mencadangkan.Bile I tanye sape yang cadangkan, dia cakap rahsia.Cheh.Sampai sekarang I taktau sape yg calonkan I tuh. Terima kasih la banyak-banyak ye kepada orang itu.

Oh.oh.Tinggal bape jam je lagi  nak pegi mengundi ni. Kot-kot la ada studs USM  yang terbaca blog I ni, I nak wish goodluck ye ntk calon-calon.Selamat mengundi.Tunaikan tanggungjawab masing-masing.
-----------------------------------------------

|ingat pari-pari, ingatlah sivaneswari|

-----------------------------------------------
*salah satu slogan calon pilihanraya kali ni
chumell :)

8 comments:

E.d.Y said...

selamat mengundi!!

::FAIZ FARISH:: said...

Jadilah Pengundi yang Bijak... hehehe

fiD said...

yeah! mari mengundi, aku pon siap2 nak ngundi diri sendiri nie, =)

Framestone said...

meh undi bro ek he...23x zaman bro dah lame berlalu..

out of topic--> waduh jgn la sodeh2.... meh tnye dengan bro je la he...23x

mane la tahu kot2 akan datang ade ke... baik tnye awal2..sekurang2nya baru tau niat die cam mne.. jgn dah lame baru tau.. nk menyesal la nk itu ini la...

BroFramestone Blog

Yunus Badawi said...

Salam kenal.

Dah mengundilah ya? Nape tak bertanding tahun ni? Tahun depan lagi sibuk dgn studi dan final exam kan?

[biru][pink] said...

selamat mengundi!

xiiinam said...

Selamat mengundi...

myra :) said...

ny undi utk ape kak ?