Wednesday, January 20, 2010

.Dilema master.

Name:Nurul Wirdah bt Mafazi
Ic num:881213-06-XXXX
Matrix num:98XXX
Bachelor of Science Mathematic
Universiti Sains Malaysia.

Heh,intro saje-saje.Takde motif ape-ape pon I mention semua kat atas nih.Saje suke-suke nak mencapap.Tapi kalau ada sape-sape nak bagi hadiah birthday nanti pun oke gak,sila kan la.Kumpul duit dari sekarang,nanti bile dah banyak,boleh belikan I hadiah best.DSLR boleh? Hhahaah.

Pejam celik pejam celik(alhamdulillah pas pejam dapat celik lagi kan),dah hampir sebulan I belajar utk sem 6 ni.I dah final year & sem ni sem terakhir.Sangat teruje bile dah jadi final year student ni tapi kekadang tu ada gak rasa cuak.Doa-doa kan la eh ntk I semoga I dapat akhiri sem ni dengan cemerlang ek.

After habes je study degree ni, if ada rezeki, I ingat nak continue study.Nak amek master.Kaunter ntk beli borang master dah buka.But, I little bit confius, tak tahu nak choose uni mane. Samada nak stay USM or berhijrah ke U lain.

Should I continue kat USM?
or
I harus merantau ke Uni lain?


Universiti mane eh best?

p/s : Hati berbisik tadi, " wirdah,stay USM dah ler,tak payah nak g jauh,kau tu bukan biasa dok jauh dgn family."
Err,ada kebenaran disitu.Ya,I tak penah merantau jauh dari family.Harus I turutkan bicara hati?

21 comments:

nina said...

jom sambung master area kl or selangor? ama nak sambung masters. hehehe

ini blog wirdah said...

eh,ama nak continue kat mlysia ke?

fiD said...

wah! ni kalu masuk minang confirm mahal, huuu

fiD said...

wah! ni kalu masuk minang confirm mahal, huuu

miya said...

kenapa tak cuba selain dri usm??
timba pengalaman :D

cikmemy said...

continue kat luar.rase idup kt tmpt org + jimat mase...

mamai said...

bergantung pada master dalam bidang apa yang kamu mahu buat...but USM also not bad

[z@ck] said...

sambung kat USM.
=)

Zuewairy said...

ubahla persekitaran skit.. dtg UKM nih;)

owh dh ble isi form eh?

ini blog wirdah said...

fiD : tetibe je berubah topik asal niy.haha.

ini blog wirdah said...

miya : erm,kadang2 terfikir gak cmtuh.but dunno uni mane nak pilih.any idea?

cik memy : jimat mase?cmne tuh eh ?

ini blog wirdah said...

mamai : i nak continue dlm bidang maths jugak.

zack : em,memang itu yg tgh b'main dlm pikiran sekarang.

zuewairy : UKM,mcm jaoh je.kui3x :)
oke2.dlm pertimbangan.
yup.kalau kat USM ni,dh boleh beli borang dah.

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

tapi kalau nak tengok2 tempat lain..bole la pilih uni lain plak kan?
bole gak p tengok negeri lain.. pengalaman jugak tu cik wirdah

annaskeatiakuh said...

smbung kat usm je.senang...

NeenaAnuar said...

all the best to you dik! kalau dah rasa selesa kat uSM... better just stay there keh! :))

~rYaNa~ said...

xmau cuba kat pahang???
hehe...
;D

nina said...

yup yup. nak sambung kat msia. hehe

pak long said...

salam...
moga berjaya ngan cemerlang...
anugerah dekan lagi tu...

saadah saadun said...

marilah adikku sambung ke ukm..
maka boleh lah kita bertemu lalu bercanda gurau..
agagaga..

icee-yah said...

me rasekan...ceh..macam byk pengalamn je gaye..huhu...
kalo wirdah amik lat usm pon ok..lagi senang cos evrything dah biase..cos me susah ckit time amik master different u aritu..tapi kalo nak try new xperience macam me boleh jer..Atleast pic konvo xdela pakai jubah same kan?huhu..gud luck!

ali said...

maaf mencelah...
hidup n satu journey yg panjang....
perbahan tu amat penting...
jgn biarkan diri terleka di zon selesa selamanya...