Tuesday, February 2, 2010

.Keeper dapat kad merah!.

Nak reveiw sikit pasal match bola yang I tgk semalam, USM FC lawan Terengganu.Ape yang I boleh cakap, USM main sangat terok kurang baik malam semalam.Warna jersi dah cun dah,purple ouh.

Tapi kali ni dorang main tak macam permainan sebelum nih. Sebelum ni lawan dgn Harimau Muda,walaupun kalah tapi oke la, 1-0. Lebih kurang minit ke-3 , Terengganu dah sumbat satu gol. Lepas tu, dalam 20-30 minit game, keeper USM lak dapat kad merah.Bukan kuning,tapi terus merah oke.Masa tu, I tanye kawan sebelah, macam mana nak main keeper kene buang padang? Terengganu menang  free la macam ni eh? *Blur.Terkejot kot keeper dapat kad merah. Tapi memang patut pon. Dia pegi rempuh player T'ganu sape suruh. 

Bile keeper baru pulak masok, game bertambah terok.Boleh pulak keeper tu tendang bola kasi outside.Gugup kot.Dia macam tak pro langsung. Last-last Terengganu 4, USM 1.Time-time ni la ada yang curang,elok-elok mai nak sokong USM,tup tup tukar sokong Terengganu,siap kibar bendera Terengganu lagi,jerit-jerit segala,I love Manaf Mamat la,Marzuki la.Elok-elok dah lahir kat Penang,mao tukar lahir kat Kemaman,Besut.Hhahaha. Lalang!

Okeh,cukup.Well,USM FC masih mentah.Baru lagi meh dalam liga perdana. Maybe moral masing-masing dah down,main 10 orang. Alasan :p

9 comments:

Framestone said...

he...23x mu mngingatkan bro kepada team bola sepak sekolah bro...

teringat lagi dari peringkat daerah sampai ke negeri pasti 4-0, 5-0, paling kurang pun 2-0 la kan.. n lebih pun 11-0 masa lawan dengan labuan

tup2 time final menang 6-1... so bro tnye la awat leh terlepas 1 tue...

dorg gelak la coz dorg ckp bola kena palang gol then kne kepale gol keeper terus masuk dalam gawang gol... he...23x

sebulan lepas teu dorg sume mewakili melaysia ke korea he..23x

lawak2.. itu baru squad bawah 18 tahun... cuma nasib squad 15tahun coz kalah tang separuh akhir time kebangsaan

out of topic--> yup jangan putus berharap..asalkan xberharap pada yang xpatut la kan.. krg len jadinya

BroFramestone Blog

ini blog wirdah said...

pergh..sgt hebat!!!
salute la.haha
keeper itu terbaeekk!

Atiqah Adnan said...

hehe tatau apa-apa pasal bola sebenarnye.. sedih je kan..? huhuu

~rYaNa~ said...

first time aku dgr keeper dapat kad merah...
ganas jugak keeper tu eh..
heheh..

deqyalalink said...

same la i x suke tgok bola tp i suke men futsal :)

A FUN DEE said...

buang duit je..main ntah pape..huu..

seKut taWar said...

camner kalo dua2 keeper kena kad merah?pe kan jadi?hehehe

DeVoTeD LiLy said...

nase baek ta semangat pegi induk semalam~~

cik EPAL said...

best tu dapat kad merah :D