Sunday, February 14, 2010

.F A C E B O O K-Tun Mahathir paling diminati.

Tajok entri tu tajok ntk berita muka depan Kosmo harini. Bekas PM  kita itu, mengatasi artis dengan seramai 232,205 orang menjadi fan beliau mengatasi Fafau(181,943),Scha(145,302) & Yuna(114,355) dan sekaligus menjadikan Tun sebagai individu paling popular di facebook kat Malaysia.

Info facebook
  1. Di mulakan 4 februari 2004
  2. Pelopor facebook ialah Mark Zuckerberg ketika dia menuntut di University Harvard.
  3. Keahlian facebook pada mulanya terhad ntk pelajar  Harvard shj.
  4. Facebook disekat penggunaan di negara seperti China,Syria,Veitnam dan Iran.
  5. Facebook kini menjadi laman sosial no 1 di Malaysia dgn 3.5juta pengguna.
"....Mereka yang melayari facebook lebih 4 jam adalah kumpulan ketagih ..."
                                                                        DR. SITI ZOBEDAH .
sumber dari Kosmo.

 credit to google

p/s: I sememangnya dh jadi fan Fafau :)

 

28 comments:

Uruchimaru @ kf said...

fb? minat blog aje

Aaaa *Blur* said...

Alamak kiranya saya ni dlm kumpulan ketagih lah .

Hahahaha !
:D

Sendra said...

alamak..kira aku ni dah termasuk golongan ketagih lahh ehh?setiap hari hampir 5 6 jam kot..tapi tak ahh straight je..hurmm..

Peri PiA said...

dan org yahu**,saya buka akuan fb supaya dpt jumpa kwn lama.dan join group yg mendtgkan kebaikkan utk agama Islam..InsyAllah :)

rifhan safwani said...

alamak..kire rifan dah addict fb la nie.. =,=

Qarl said...

bgusla kannn

rafiqa said...

nk jdi popular cam die gak la hehehe

NeenaAnuar said...

hohohoho... sesungguhnyer akak adelah dlm golongan 'penagih'... huhuhuu...

Anem arnamee said...

salam.

wah!anem fan yuna;D

hans said...

aku dgn blog lebih 4 jam
kira ketagih ke?

deqyalalink said...

x boleh blahh..so aku ni ketagih la ekh! cis cis haha

akhatam said...

Wah Mantap FB emang..

fiD said...

hahaha...
aku same ngan hans..
camne nie???

Aus said...

hye wirdah
owh..
bace kat paper tadi sal fb die.
hahaha..

eh wirdah , ni lagu ape ek ..
sedap lak..
hahaha .
nnt bgtaw ek .

Atan Athen said...

nampaknye kat malaysia ni artis still kalah lg dari tun mahathir....hahahha

Ahmad Suhaimi AM said...

Wa...bagaimana ukuran dilakukan?
4 jam? napa x 5 ata 6 jam?

fatynlicious said...

saya minat dengan pelopor facebook tu vooleh?
haha

Zuewairy said...

fan fafau ngan tok deq juga;)

MOHD ASHRAF said...

sye blum ketagih lagi..haha..blog walking..thanks for visiting mine

s A i F u L z A k W a N ® said...

waa..x tau lk dr.m..hehehe

seimura said...

pehh memang gila lah kuasa n aura facebook nih. ngeeee~

BuDakHutaN said...

sib aku lum masuk kategori penagih tegar.. hahaha

mamai said...

la kenapa aku tak minat dia

queenlyana said...

i on9 FB lebih dari 8 jam kot. So masuk kategori pesakit apa eh..? AHHAHA

HAZ_SHAMEER said...

cik wirdah..sedap la lagu ni...lagu apa ni?ermm best la...nak tau sgt?..

eKyN said...

aku dlu layan ms je..selain blog..
la ni..ms da kurang.rase nk dlete je haha...sjak kehadiran akaun aku kat fb nun..wahaha...
aku suke komen2..ngan mmber gilerr dan sengal2 d sana...haha

aku on agak lame..tp xde r aku asek komen2 kat fb je..aku jz on..smbil layan blog gak hukhuk ;)

im tegar! haaa......

liyanaKim said...

saya pon ketagih jugak. hahaha

iqbalsyarie said...

Wah...banyak info baru!thanks~