Wednesday, February 17, 2010

.Duit duit dimana kau duit.


Berangan nak beli itu,nak beli ini.Nak bercuti sana sini. Tapi hakikatnya I cume boleh berangan je la , duit tak de. Nak harapkan nuff,dia asyik tidur je kejenye.Tsk . Oh oh. Nak minta duit kat mak ayah? Tak nak la. Lagi nikmat kalau gune duit sendiri,lebih menghargai kan kan. Kalau kecik-kecik dulu boleh la, I mintak 20sen,ayah kasi seringgit. I minta sepuloh,ayah kasi lima puloh ringgit .

Duit sendiri ada,tapi tak sampai hati mao gune.Sebabnye tu duit biasiswa. JPA kasi ntk belajar weh.*baik betol ini budak.Tapi I tetap terlanjur ! Beli itu ,beli ini, shopping, berfoya-foya.Ciss..nafsu nafsu.

Since dah masok final year, jadual dah tak brape padat macam sardin sangat.Ada gak la terfikir nak keje part time kat Queensbay la,Tesco la, Bukit Jambul la.Tapi bile fikir-fikir balik, leceh la.Susah sikit sebab takde transport, just bergantung harap kat bus Rapid Penang je la. Kalau ada bf berkereta kat sini,boleh jugak la I tumpang-tumpang.Duet minyak share-share.Hiks ;)

Sekarang I jual shawls thru blogshop & facebook. Ya, memang  sangat ramai pesaing.Alhamdulillah, walaupun takde la untung mane,  tapi duit tetap masok. 


See,tabung kodok I tak penuh-penuh since 1st year I kat USM ni. Mane tidaknye, asyik korek syiling je nak basuh baju meh.(^.^)

p/s: Dalila, kawan I akan ke Bangkok harini , hasil duit jualan selendang .Jeles doe ;|
Nak ikuttt.




33 comments:

Peri PiA said...

xper asal kan kite usaha :)
ak pon belum berani lagi nak berniaga

helena's said...

tabung saya hampir penuh!

miaishika said...

hihi~~gle chumel tbung tu~~~~ala2~~u nki princess frog ke??*wink*
slamt memenuhkan tbung tu k

azaliahjsalleh said...

menabung itu seronok tau !

fiD said...

wah! kawan kamu buat duit dan pegi bangkok dgn jual selendang???

perh!

klu lelaki nak jual ape ek???

::FAIZ FARISH:: said...

aku pun ada tabung mcm tu. kawan kasi. hehehe. tapi warna biru...

ini blog wirdah said...

peri pia: yerp yerp !usaha itu penting :)

ini blog wirdah said...

helena : tabong dh nak penuh ekk? kasi la sikit. bagi sama-sama setengah tabung.ahaks :)

ini blog wirdah said...

miaishika : tabung tu kodok jantan, kene tukar ayat la dear. tabung itu hensom woo! haha.

ini blog wirdah said...

azaliahjsalleh : hanya seronok bile tabung itu dah penoh. kalau tak penuh-penuh jgk dh almost 3 thn, memang tak seronok langsung. hohoho.

ini blog wirdah said...

fiD : itula..sgt jeles dgn dia. laki? em..ape ek. salunye kalo bisness on9 ni ramai pompuan je .laki lak selaunye wat servis photograpy kot. duit masok gak tuh.

ini blog wirdah said...

::FAIZ FARISH:: tabung ko kodok jantan ka betina weyh? jom kawinkan mereka. wang hantaran leh masok tabung aku. haha.kasi penuh!

wawan said...

mesti budak archi300 ni..sape? mili? nomet?

deqyalalink said...

eh jual on9 ke..mane2? i loikeeee shopingon9 tawww

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

sila simpan duet~

Atan Athen said...

kite jgn pki tabung kodok...confirm x penoh....hahahaha

ini blog wirdah said...

wawan : wawan..hee.nope. i bukan dak archi la babe. dak math. just sama sekolah dulu ngan dalila tu ;)

NeenaAnuar said...

takper.. dulu akak waktu belajar pun camgitu gak... macam2 dlm hati nie meronta-ronta nak beli itu nie.. nanti biler dah keje... confirm adik akan dpt apa yg adik nak.. just like me now! :D

pssssttt... gie carik boypren yg ade kereta cepat!! hahahaha...

mamai said...

pakcik pakai tabung haji ajer

Zuewairy said...

duit ada di dalam bank...hehehe;)

Mimpi said...

Keinginan berbelanja meningkat seiring dengan peningkatan umur.
Satu teori yang mungkin boleh dibuat kajian.

Psssstt ini bukan bisikan syaitan :
Ku dah join contest joe.

Silalah enjoy karyaku di url :

http://mimpisiangmalam.blogspot.com/2010/02/contest-weekend-sheffield-true-meaning.html

rafiqa said...

tbung aq bkan x pnoh2 je setengah pown x pnah hehehehe=>

-afiera- said...

uh .
suda lme tdak mnabung .sjak tmt zmn psekolahan disember yg lalu .
yakni tamat spm .
;DD

Aus said...

hahahaha..
kau jgn keje kat quensbay...
xbest la..
hahaha..
ala..
samela..
tabung aku pun xpenuh2 lagi..
hahahaha .

oi , aku dah download lagu ni..
semalam je..
18 kali aku dgr..
hahahaha ..

izzad b* said...

semoga penuh tabungnya.....
leh shopping kan!:)

ini blog wirdah said...

aus : nape tak best? Grr.ada pengalamn keje kt situ kah?

mak aihh.. pulun sungguh.haha. 18 kali ko dgr,tak cair ke taik telinga.Tsk -.-

aku ni pon,kalo masok blog aku sendiri aku mutekan volume lappy.hoho.

Che Adlia said...

samela kite..bergantung pd bas rapid..heheee

saadah saadun said...

waaa..
napa kwn wirdah kaya sngt smpai ke bangkok..
jeles..
sbb akak tgh sengkek skg..
tsk

Nurul Ain said...

wah, bagusnye gune duet JPA tuk blaja je..wuwu..

(^.^)

Ah Fatt said...

buatlah pinjaman along
syok2 dahulu, putus2 badan kemudian

hans said...

hahaha
duit skrg laju macam air jer

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.i punye tabung pun x penuh3
.asek korek je buat basuh baju kt machine
.hehehe

iqbalsyarie said...

ha'ah...betul la...kite kadang2 ada duit rm500,tapi belanja rm600..mmg sesak la..huhu